Tenuta Buon Tempo

Gelegen in een adembenemend landschap, begrensd door de rivier de Orcia, op de top van een heuvel voor de berg Amiata, beslaat het landgoed in totaal 28 hectare, waarvan 14 wijngaarden (12 hectare gelegen in Castelnuovo dell'Abate met een hoogte variërend van 180 tot 350m. boven zeeniveau, met zuidoostelijke ligging; 2 hectare gelegen in Montosoli op 300m. boven zeeniveau, met noordelijke blootstelling). De wijngaarden van Castelnuovo, Roccolo, Lecciaina, Cipresso, Pianello en Leccio (P56) hebben een zeer gevarieerde samenstelling van mergel-zandsteenbodems.

RODE WIJNEN

Streek Toscana
Naam Rosso di Montalcino
Jaartal 2023
Producent Tenuta Buon Tempo
Appellatie DOC
Type Rode wijn
Druivensoort Sangiovese Grosso
Alcoholgehalte 14.00%
Vinificatie Gebeurd in staal bij een gecontroleerde temperatuur en fermentatie met inheemse gisten; maceratie gedurende 2 weken. Rijping in cement gedurende ongeveer een jaar. Tenslotte wordt de wijn op natuurlijke wijze geklaard door te decanteren in staal en tenminste 4 maanden in de fles te laten rusten voordat hij op de markt wordt gebracht.
Serveren bij Lekker bij geroosterd wit vlees, licht gekruide kazen en pasta
Bewaarpotentieel 8 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C.
Prijs 15,66€/fles (excl. BTW) - 18,95€/fles (incl. BTW)


Streek Toscana
Naam Brunello di Montalcino
Jaartal 2019
Producent Tenuta Buon Tempo
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Sangiovese Grosso
Alcoholgehalte 14.00%
Vinificatie Gebeurd in staal bij een gecontroleerde temperatuur en fermentatie met inheemse gisten; maceratie gedurende 4 weken. Rijping: 3 jaar in grote 20 en 35hl Slavonische eikenhouten vaten. Tenslotte wordt de wijn op natuurlijke wijze geklaard door te decanteren in staal en tenminste 6 maanden in de fles te laten rusten voordat hij op de markt wordt gebracht.
Serveren bij Wildgerechten, stoofschotels, rood vlees en oude kazen
Bewaarpotentieel 20 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C.
Prijs 33,02€/fles (excl. BTW) - 39,95€/fles (incl. BTW)


Streek Toscana
Naam Brunello di Montalcino P56
Jaartal 2018
Producent Tenuta Buon Tempo
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Sangiovese Grosso
Alcoholgehalte 14.00%
Vinificatie Gebeurd in staal bij een gecontroleerde temperatuur en fermentatie met inheemse gisten; maceratie gedurende 4 weken. Rijping: 3 jaar in grote 20 en 35hl Slavonische eikenhouten vaten. Tenslotte wordt de wijn op natuurlijke wijze geklaard door decanteren in staal en tenminste 18 maanden in de fles te laten rusten voordat hij op de markt wordt gebracht.
Serveren bij Wildgerechten, stoofschotels, rood vlees en oude kazen
Bewaarpotentieel 20 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C.
Prijs 40,45€/fles (excl. BTW) - 48,95€/fles (incl. BTW)