Cascina Ghercina

In 1871, het jaar waarin Rome de hoofdstad van Italië werd, begon de familie Sartirano haar geschiedenis in de wijnproductie. Trouw aan de Piemontese principes en waarden, waar werk en eerlijkheid de basis zijn van een goed leven, produceren zij lokale wijnen, zoals Dolcetto, Barbera, Nebbiolo en Barolo. Vandaag zet de vierde generatie Sartirano de activiteit van de familiekelder voort, met steeds nieuwe en ambitieuze projecten, maar met behoud van de focus op traditie en kwaliteit.

RODE WIJNEN

Streek Piemonte
Naam Barolo Riserva DOCG
Jaartal 2018
Producent Cascina Ghercina
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo 100%
Alcoholgehalte 14.50%
Vinificatie De druiven worden gekneusd en ontsteeld. Dan volgt de fermentatie in roestvrijstalen vaten. Schilinweking gedurende 12 dagen met dagelijks remontage van de most. Na een minimale lagering van 36 maanden op Sloveens eiken houten vaten 2 jaar rijping op fles in de imposante kelders van dit wijnhuis.
Serveren bij Haas, wild zwijn, geroosterd en gegrild vlees, stevige kazen.
Bewaarpotentieel 15 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 29,71€/fles (excl. BTW) - 35,95€/fles (incl. BTW)


Streek Piemonte
Naam Barolo
Jaartal 2020
Producent Cascina Ghercina
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo 100%
Alcoholgehalte 14.00%
Vinificatie De druiven worden ontsteeld en gekneusd en ondergaan daarna een fermentatie onder gecontroleerde temperaturen in rvs tanks. Schilinweking gedurende 12 dagen met het dagelijks overpompen van de most. Hierna volgt een rijping van 26 maanden in grote Slavonische vaten.
Bewaarpotentieel 15 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 26,24€/fles (excl. BTW) - 31,75€/fles (incl. BTW)


Streek Piemonte
Naam Barbaresco DOCG
Jaartal 2021
Producent Cascina Ghercina
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo 100%
Alcoholgehalte 14.50%
Vinificatie De druiven worden ontsteeld en gekneusd en ondergaan daarna een fermentatie onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Schilinweking gedurende 12 dagen met het dagelijks overpompen van de most. Na de malolactische gisting volgt de rijping van 18 maanden in grote Slavonische vaten.
Serveren bij Past uistekend bij fazant, duif, kalkoen, wit vlees en rijpe kazen.
Bewaarpotentieel 12 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 20,62€/fles (excl. BTW) - 24,95€/fles (incl. BTW)